Om oss

Vi ser fram emot en framtid där daglig transport är elektrisk, utsläppsfri och upprätthålls av en grön laddinfrastruktur. För en hållbar värld - tillsammans.

+ 75.000 laddstationer installerade

+ 55 länder

+ 150 partners

18k+ Metriskt ton av C02 sparat under 2018

Vår historia

Vi är den ledande globala tillverkaren av laddstationer för elfordon och laddningshanteringsprogram. Med över 75 000 laddstationer i mer än 48 länder över hela världen, hjälper vi elbilsförare att få tillgång till laddinfrastruktur.

EVBox grundades 2010, året då vi gjorde vårt genombrott när marknaden för elbilar (EV) fortfarande var i sin linda. Våra grundare hade tidigt ett högt mål: en helt modulär laddstation med enkel installation samt underhållsuppgraderingar, och framförallt, kompromisslös kvalitet och hållbarhet.

EVBox blev snart den enda leverantören av laddinfrastruktur i städer såsom Amsterdam, Rotterdam och Monaco. Under tiden som laddstationerna utvidgades globalt, spelade EVBox en aktiv roll i att skapa innovativa smarta ladd-lösningar med bland annat roaming funktion tillsammans med olika samarbetspartners.

År 2017 förvärvades vi av energiförsörjning och global service provider ENGIE. ENGIE identifierade oss som ett innovativ och ledande clean-tech-företag och såg hur vi var en stor del till den snabbväxande industrin inom e-mobility. År 2018 förvärvade vi den ultrasnabba laddstationsproducenten EVTronic. Genom EVTronic adderade vi 700 installerade snabbladdningsstationer till vårt europeiska nätverk.

Idag, med projekt som löper över Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien, går vi framåt genom att förbättra vårt ursprungliga mål med en andra generation av hårdvara och mjukvara som är energieffektiva, framtidssäkra och lätta att använda.

Vår kultur

Vår starka tillväxt och framgång drivs av vår passion och engagemang för alla #EVBoxers i vår familj. Vi har vuxit snabbt från ett litet företag med fem anställda till ett internationellt team på nio kontor utspridda i Nederländerna, Belgien, Norge, Frankrike, Storbritannien, Danmark, Tyskland, Spanien och USA. Idag består vår familj av 200+ medarbetare från 30 olika nationaliteter som alla tillför unik kunskap som behövs i vår utmaning att gå från ett start-up till ett scale-up företag. Vi ser det som vår roll att hjälpa till att påskynda övergången till en nollutsläppsframtid. Är du passionerade över hållbarhet och e-mobility? Kom och hjälp oss mot en grönare framtid – tillsammans.Våra små steg mot en bättre värld!

Hållbart huvudkontor

EVBox huvudkontor drivs av grön energi. Vi källsorterar samtligt avfall och har speciell LED-belysning. Allt för ett grönare kontorslandskap.

C02 utsläpp

Våra laddstationer laddar med omkring 36 millioner kWh per år. Det betyder att runt 12,000 ton CO2 utsläpp uteblir.

Lokal tillverkning

EVBox tillverkar alla produkter lokalt i Nederländerna och i USA. Genom att eliminera långa transporter sparar vi bränsle och förhindrar 74 ton C02 utsläpp.